24 maart 2025
Het is een prettig idee als je paard verzekerd is. Zo draai je bij een ongeluk of ziekte niet alleen voor de kosten op. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een paardenverzekering wilt afsluiten en hoe maak je de juiste keuze? Met deze handige tips vind je altijd een verzekering die perfect aansluit bij jouw wensen!
Ben je op zoek naar een passende verzekering voor jouw paard? Bedenk dan vooraf waarvoor je het paard precies wilt verzekeren. Het is goed om te weten dat een paardenverzekering iets anders werkt dan je eigen zorgverzekering. Bij paardenverzekeringen wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen een hoofdverzekering en aanvullende ziektekostenverzekering.
Met een hoofdverzekering is je paard verzekerd voor het risico van overlijden of blijvende ongeschiktheid. Maar als je paard koliek krijgt of een ernstig ongeval, kunnen de ziektekosten van bijvoorbeeld een operatie of het verblijf op een kliniek behoorlijk oplopen. Met de ziektekostenverzekering krijg je de dierenartskosten vergoed. Een ziektekostenverzekering is een aanvullende verzekering, die je naast de hoofdverzekering afsluit. Het is dus niet mogelijk om alleen een ziektekostenverzekering af te sluiten. EFO Paardenverzekering vindt het belangrijk dat je goed weet waarvoor je verzekerd bent. Je kunt altijd contact opnemen voor persoonlijk advies.
In Nederland kun je een paardenverzekering bij verschillende verzekeraars afsluiten. Om de juiste keuze voor jouw paard te maken, loont het de moeite om die verzekeraars met elkaar te vergelijken. Bekijk de premies en vergelijk de verzekeringsvoorwaarden goed met elkaar. Soms zitten daar verschillen in. Informeer ook welke acceptatievoorwaarden er gelden bij de verzekeringsmaatschappij. Heb je voor de verzekering die jij wilt afsluiten alleen een gezondheidsverklaring van je paard nodig? Of moet je paard ook klinisch en/of röntgenologisch gekeurd zijn? Kijk daarnaast welke voorwaarden er gelden, hoeveel eigen risico de verzekeraar hanteert en wat het uitkeringspercentage is.
Wist jij dat EFO Paardenverzekering 80% van alle ziektekosten uitkeert? Bij veel andere verzekeringen ligt dat percentage een stuk lager! Nog een mooi voordeel van EFO Paardenverzekering; wij hanteren geen wachttijd. Je paard wordt dus direct in de verzekering opgenomen en dat is een geruststellend gevoel!
Benieuwd naar de ervaringen van andere paardeneigenaren? Check online hun reviews via een onafhankelijke website. Via klantenvertellen.nl zie je bijvoorbeeld hoe de service en klantvriendelijkheid van EFO Paardenverzekering wordt gewaardeerd.
Kleine lettertjes saai? Ja, misschien wel, maar je doet er wel goed aan om de verzekeringsvoorwaarden goed door te lezen. Weet waarvoor je paard verzekerd is. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er wel en niet gedekt is, want dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf.
Op onze website vind je de verzekeringsvoorwaarden. Daarin lees je waarvoor je bent verzekerd, hoe de verzekering werkt en welke regels er gelden. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Niet alleen als je een verzekering afsluit, maar ook als er iets verandert in je situatie.
Er bestaan ook handige verzekeringskaarten. Bij EFO kun je in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie op de verzekeringskaart zien. Bekijk ook eens ons handige dekkingsoverzicht, zodat je precies weet wat er onder je dekking valt en hoeveel je vergoed krijgt. Helder én transparant, precies zoals je van EFO Paardenverzekering kunt verwachten
Vind je het handig om jouw premie per maand, kwartaal of per jaar te betalen? Bij EFO kun je kiezen voor een automatische incasso of betaling per nota. Het is mogelijk om per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar te betalen. Let er hierbij op dat er om een termijntoeslag kan worden gevraagd. Ook verschillen administratie- of wijzigingskosten per verzekeraar. Zoek dit vooraf goed uit, zodat je niet voor onverwachte extra kosten komt te staan.
Goed om te weten: veel verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens voor een verzekering. Voor bijna alle verzekeringsmogelijkheden accepteert EFO paarden met een leeftijd tot en met 16 jaar. De uitzonderingen hierop zijn de ziektekostenverzekeringen. Deze kun je alleen afsluiten als je paard nog niet ouder is dan 12 jaar. Houd ook in gedachten dat je paard, naarmate hij of zij ouder wordt, een andere handelswaarde krijgt. Daarnaast verandert de premie van het oudere paard. Let op: ook dit is per verzekeraar verschillend, dus het is handig om dit vooraf na te vragen.
Verandert er wat in jouw situatie? Bij EFO Paardenverkering kun je je verzekering tussentijds eenvoudig aanpassen via mijn EFO omgeving, die 24/7 beschikbaar is. Hier kun je jouw verzekering of gegevens wijzingen, een schade melden of ziektekosten indienen.
EFO Paardenverzekering bestaat al sinds 1905 en heeft dus veel ervaring. Het is een onderlinge paardenverzekeraar. Dat betekent dat we geen winstoogmerk hebben en dit geeft dan ook een aantrekkelijke premie. Iedereen die een paard bij EFO verzekerd heeft, is automatisch lid van onze club. Er is veel persoonlijke aandacht voor de leden. Ook heb je als lid inspraak in het beleid van EFO. Dit doen we door onze leden te betrekken bij de ontwikkeling van producten, diensten en activiteiten. Daarnaast willen we onze leden een meerwaarde bieden en profiteer je als lid voortdurend van leuke kortingen en extra’s.
Als er problemen zijn met je paard, is dit al vervelend genoeg. Bij EFO Paardenverzekering begrijpen wij dat als geen ander, want wij vinden de gezondheid van jouw paard net zo belangrijk als jij. Zoek een verzekeraar die jou ontzorgt. Je kunt bij ons tellen op korte lijntjes, persoonlijke contact, deskundig advies en een snelle en correcte afhandeling. Ook bij schade kun je rekenen op diezelfde service. Bij een spoedgeval kun je altijd direct contact opnemen met een van onze inspecteurs.
We bieden verschillende mogelijkheden aan om je paard te verzekeren: betrouwbaar, betaalbaar en op maat. Het welzijn van jouw paard staat hierbij altijd centraal.
Benieuwd wat EFO Paardenverzekering voor jou kan betekenen? Bekijk online de mogelijkheden. Heb je liever rechtstreeks contact met een van onze inspecteurs? Zij geven je graag persoonlijk advies! Neem contact op met de inspecteur van jouw regio.