Bij EFO Paardenverzekering kun je precies de verzekering nemen waar jij en je paard het meeste aan hebben. EFO wil altijd alles zo duidelijk en transparant mogelijk maken over wat er nu precies bedoeld wordt met een aantal begrippen en de verzekeringsvoorwaarden, dus over de ‘kleine lettertjes’ hoef je je ook niet druk te maken
EFO Paardenverzekeringen heeft drie ‘basispakketten’. Dit zijn de Schadeverzekering Uitgebreid (A-tarief), Schadeverzekering Beperkt (B-tarief) en de Overlijdensverzekering (D-tarief). Bij het A-tarief betaal je het meest, maar is je paard ook het meest uitgebreid verzekerd. Het D-tarief is het goedkoopst, maar deze verzekering keert alleen uit als het paard overlijdt door een ongeval, acuut verlopende ziekte of, als het om een fokmerrie gaat, door complicaties bij de geboorte van het veulen. In het B-tarief is het paard, naast bovengenoemde situaties, ook verzekerd voor blijvende ongeschiktheid door een ongeval. Het A-tarief keert ook uit bij blijvende ongeschiktheid door kreupelheid of ziekte, blijvende ongeschiktheid als fokmerrie, overlijden of inslapen door ziekte en bij castratie.
In sommige gevallen is je paard verzekerd voor een acuut verlopende ziekte. Maar wat is dat dan precies? Eigenlijk heel eenvoudig: als je paard vanuit het niets ziek wordt en, ondanks behandeling, hierdoor binnen acht dagen komt te overlijden of ingeslapen moet worden. Krijgt je paard koliek met binnen acht dagen een dodelijke afloop, dan is dat een acuut verlopende ziekte. Had het paard een tumor in de buik, was hij daardoor al sterk vermagerd en krijgt hij vervolgens koliek waaraan hij overlijdt, dan is het chronisch en dus geen acuut verlopende ziekte.
Iedereen weet wel wat een ongeval is. Er gebeurt iets dat je niet had verwacht en waar je niets aan kunt doen. In het geval van het paard loopt deze letsel op of overlijdt aan een onverwachte gebeurtenis of plotseling geweld van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan een verkeersongeval, ernstige verwondingen doordat het paard door de draad is gegaan, vergiftiging, besmetting of mishandeling door derden. Ook als het paard verdrinkt of een peesblessure oploopt met daarbij een ernstige open verwonding, valt dat onder de noemer ongeval. Het is belangrijk dat u bij een ongeval direct een dierenarts inschakelt.
Als verzekeringnemer heb je de ‘plicht’ om, bij schade, dit op de juiste wijze te melden bij de verzekeraar. Hiervoor kun je het volgende stappenplan aanhouden:
1. Laat het paard onmiddellijk behandelen door een dierenarts als dit nodig is en volg de adviezen van de dierenarts stipt op
2. Doe er alles aan om het paard te laten genezen.
3. Als de dierenarts denkt dat het beter is om het paard te laten inslapen, bel dan met EFO voor overleg.
4. Laat EFO zo snel mogelijk weten wat er met het paard aan de hand is. Is het paard al overleden, meld dit dan voordat het lichaam wordt afgevoerd.
5. Als EFO om een verklaring of documenten vraagt over de schade, lever deze dan op korte termijn in.
6. Werk mee als EFO meer van de situatie wil weten en geef toestemming voor navraag bij de behandelaars van het paard.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?
Bereken hier jouw premie Persoonlijk advies
Jouw paard is het waard!